Nya övningsområdet börjar ta form!

Publicerat: 2024-06-05 - 13:40 - Skrivet av Gustav Svensson

Början av juni och golfsäsongen är i full gång. 

Det har varit en väldigt intensiv vår för oss på banan, det nya övningsområdet har iordningställs och gjort redo för sådd. Ytorna blev sådda för dryga veckan respektive två veckor sedan. Nu är det bara se till att ytorna hålls fuktiga från morgon till kväll för ett bra etablering. Nya gångvägen har asfalterats samt har kantsten satts ut. Den lilla rabatten vid anslutning till övre parkeringen har också gjorts i ordning så nu väntar vi endast på att växterna ska komma. 

 

Nyfikna medlemmar som vill se det nya området växa fram får hålla sig utanför det orangea staketet! 

 

Vi har gjort stora insatser på fairways också denna vår. Vi har hyrt in en tjänst där man slitsdränerar ytan för att både få ner ny fräsch sand samt för att kunna transportera bort ytvatten. Vi körde denna maskin på hål 2, 14 och 17. Spåren efter maskinen är minimala och påverkar ej spelet nämnvärt. 

En del frågor dök upp varför vi inte kunde köra denna maskin på hösten? Korta svaret är; kör vi på våren har vi en hel säsong att kunna stödså, gödsla för att läka ihop såren istället för att lämna dessa spår öppna under höst -/ vintern som gör att sjukdomstrycket ökar, vilket man vill minimera på höstarna. 

 

Två veckor efter slitsdräneringen var det dags för den årliga dressen på fairway. Totalt kördes ut 650 ton sand ut under dryga 8h timmar med två traktor ekipage. Vi hade vädret med oss så vi kunde börja dra ut sanden direkt när den var torr. 

 

Den nya bunkern på 17 har vi bara hört positiv feedback om. Apropå just bunkrar så har många timmar lagts ner på att få greenbunkrarna lite hårdare i kanterna. Vi har använt en mindre asfaltspadda för att skapa en bättre packad yta som inte gör att bollarna blir pluggade. Ett jobb som måste göras kontinuerligt men som är tidskrävande för oss. 

 

Vi har gjort en film på hur vi önskar att ni kan ta till er för att bunkrarna ska bli bättre för oss alla att både spela och sköta. 

 

Tack,

Vi ses på banan! 

Adam Carlsson med personal